Telefon: 0758044826, 0723313131, 0212434036, 0212434035; e-mail: comenzi@edusigma.ro

Armata română în Războiul de Independență

66,00 lei

A doua în colecția „Tradiții militare“ este consacrată participării armatei române la Războiul de Independență din 1877-1878. „Armata româna în Războiul de independență”, concentrază în paginile sale fotografii de epocă, gravuri și litografii de calitate, preluate din presa străină și românească a timpului.

Lucrarea de față, a doua în colecția „Tradiții militare“ este consacrată participării armatei române la Războiul de Independență din 1877-1878. Acest război a reprezentat primul conflict major în care a fost implicată oștirea noastră, după reorganizarea armatei pe baze moderne petrecută în 1830. Fiind conștienți de importanța sa, atat pentru istoria națională, cât și pentru istoria armatei române, autorii au alcătuit, privind dintr-un unghi cu desăvârșire nou, o adevarată enciclopedie a armatei române în campania din 1877-1878.
S-a încercat adoptarea unei atitudini echilibrate între adevăratele câștiguri istoriografice realizate până la apariția cărții și nevoia de a înlătura clișeele existente în lucrările consacrate momentului.
S-a acordat o atenție deosebită ilustrației selectate din punct de vedere al importanței, pe aceeași treaptă cu textul redactat. Deoarece , cu excepția câtorva albume dedicate evenimentului, ilustrația a apărut disparat, în diferite lucrări, autorii au urmarit să concentreze în paginile monografiei cât mai multe fotografii de epocă, gravuri și litografii de calitate, preluate din presa străină și românească a timpului.

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Armata română în Războiul de Independență”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorie:
Updating…
  • Niciun produs în coș.