Telefon: 0758044826, 0723313131, 0212434036, 0212434035; e-mail: comenzi@edusigma.ro

Biologie. Manual pentru clasa a V-a

20,00 lei

Manualul se prezintă ca un ghid necesar cercetării și cunoașterii lumii vii și răspunde interesului elevilor pentru cunoașterea mediului, exprimat prin întrebările frecvente pe care și le pun elevii, prin curiozitatea şi interesul pentru informațiile privind speciile de viețuitoare în mediul lor de viață.
Descarcă planificarea aici…

Trăsăturile care dau coerență și originalitate prezentului manual sunt:

1. Încurajarea desfășurării orelor în contexte nonformale prin lecturarea unor texte care redau aspecte din ecosisteme și prin recomandări privind stimularea desfășurării orelor într-un spațiu natural (parc, pădure, livadă etc.).

2. Abordarea cunoștințelor prin interactivitate, făcându-se apel la gândirea logică și la înțelegerea noțiunilor, încurajându-se analiza unor aspecte din ecosis­teme și prognosticarea prin idei argumentate a unor consecințe ale activității omului asupra viețuitoarelor și argumentarea ideilor.

3. Tratarea diferențiată a elevilor, la finalul fiecărei lecții existând sarcini de lucru cu diferite grade de dificultate care dau posibilitatea cadrelor didactice să lucreze diferențiat cu elevii, în funcție de abilitățile lor.

În concluzie, manualul propune un demers didactic ce susține construcția conștientă, participativă a învățării, un parcurs didactic ponderat și flexibil, care face ca efortul elevilor să fie echilibrat, pe măsura particularităților individuale ale fiecăruia.

Descarcă planificarea aici…

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Biologie. Manual pentru clasa a V-a”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Categorie:
Updating…
  • Niciun produs în coș.