Telefon: 0758044826, 0723313131, 0212434036, 0212434035; e-mail: comenzi@edusigma.ro

Lecții integrate – opțional pentru clasele V-VI

19,00 lei

Lucrarea Lecții integrate – opțional pentru clasele V-VI transformă lumea înconjurătoare într-o sursă de cunoaștere și inspirație pentru elevi. Cartea îi ajută pe elevi să îmbine cunoștințele din matematică și științe pentru a descoperi soluții la problemele cotidiene, interdisciplinaritatea și cauzalitatea stabilită între lucrurile, fenomenele și procesele din viața de zi cu zi. Acest opțional este conform planului-cadru aprobat prin OMENCS 3590/ 05.04.2016. În baza acestuia,  elevii pot alege, într-un an de studiu, 2-3 cursuri opționale, din care un opțional integrat la nivelul mai multor arii curriculare este obligatoriu.

”Educația trebuie să fie un răspuns“, spunea Eduard Claparede, iar dacă acest răspuns este descoperit de elev, atunci profesorul și-a atins scopul, am adăuga noi. Și asta pentru că vremea memorării unor noțiuni a trecut de mult. Ea a fost înlocuită cu învățarea prin descoperire, prin aplicarea unor cunoștințe și concepte, prin experiment și demonstrație.  Auxiliarul Lecții integrate – opțional pentru clasele V-VI propune elevului și profesorului învățarea prin descoperire, dar și înțelegerea interdisciplinarității, a conexiunilor care există în lumea înconjurătoare, cât și între informațiile care ajung la noi.

Lucrarea țese câte o poveste în jurul fiecărui conținut al programei școlare, corelează informațiile care aparțin unor discipline diferite și sparge barierele stricte ale acestora, cu scopul de a crea un tot unitar, o informație cu o mai mare aplicabilitate în cotidian.

În plus, materialul este structurat astfel încât să îi implice activ pe elevi și să îi provoace la dialog, la dezvoltarea unor competențe specifice, dar și a unor valori și atitudini esențiale în societatea românească a secolului XXI.

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Lecții integrate – opțional pentru clasele V-VI”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Updating…
  • Niciun produs în coș.